USS: Vlada da ne ukida subvencije

Bez autora
Mar 01 2011

Regionalni odbor Unije slobodnih sindikata Crne Gore USSCG zatražio je od Vlade da ne ukida beneficije za plaćanje računa za struju i da utiče na smanjenje taksi za naftu i trgovačke marže. Cijene gotovo svih osnovnih prehrambenih artikala u prošloj godini povećane su u odnosu na 2009, dok plate za to vrijeme nijesu rasle. Zbog toga, za proteklih godinu, smanjena je kupovna moć zaposlenih. Povećanje cijena nafte i naftnih derivata i najavljeni talas lančanih poskupljenja energenata i ostalih proizvoda obesmišljavaju napore Vlade da cijene hljeba i mlijeka zadrže na postojećem nivou. Regionalni odbor hitno će predložiti Sekretarijatu USSCG da aktuelizuje ranije predloge sindikalne borbe u slučaju najavljenih povećanja cijena struje, hljeba i mlijeka.

USS: Vlada da ne ukida subvencijeRegionalni odbor Unije slobodnih sindikata Crne Gore USSCG zatražio je od Vlade da ne ukida beneficije za plaćanje računa za struju i da utiče na smanjenje taksi za naftu i trgovačke marže.

Cijene gotovo svih osnovnih prehrambenih artikala u prošloj godini povećane su u odnosu na 2009, dok plate za to vrijeme nijesu rasle, podsjetio je Odbor nakon sjednice na kojoj je analiziran materijalni položaj zaposlenih u Crnoj Gori.

"Zbog toga, za proteklih godinu, smanjena je kupovna moć zaposlenih. Povećanje cijena nafte i naftnih derivata i najavljeni talas lančanih poskupljenja energenata i ostalih proizvoda obesmišljavaju napore Vlade da cijene hljeba i mlijeka zadrže na postojećem nivou“, navodi se u saopštenju USSCG.

Regionalni odbor hitno će predložiti Sekretarijatu USSCG da aktuelizuje ranije predloge sindikalne borbe u slučaju najavljenih povećanja cijena struje, hljeba i mlijeka, zaključuje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik